Limassol je jedan od lepsih gradova na celom ostrvu Kipar, izuzetno lepo upakovan grad od istorijskih iskopina do naj novijih gradjevina, i turisticki i privredni grad sa izuzetnom prirodom, plazama i precistom okolinom..

 U turistickoj zoni grada Limassola (Lemesos), uvek ima neceg cime cete se zabaviti.
Kiprani su po prirodi gostoljubiv narod, tako da ce vam izaci u susret za sva vasa pitanja.
Govore engleski i ruski(najcesci jezici).
Na samom aerodromu u Larnaki kupite funte jer sa evrima necete nista dobiti.
Ako ste dobrostojeci sa novcem luksuzni hoteli i ishrana u nevidjeno dobroj kuhinji bice vam pravi uzitak. Muzika ce vas naterati da zaigrate ma u kakvom stanju bili.
Preporucujemo obilazak Vizantijskog zamka, Afroditina Kupatila na ostrvu Pafos, brojne crkve i muzeje (za ljubitelje kulturne bastine).
Decu mozete zabaviti u vodenim parkovima ili u zoo vrtu. Naravno da iznajmite auto na 7 dana kostace vas oko 200 eur, obidjite najlepsu pazu u Agia Napi, dozivite uzbudljiv nocni zivot ovog grada.
Zanimljivo je sto ako zelite mozete iz Limasola posetiti Siriju i Egipat vrlo povoljno krstarenjima koja se organizuju redovno.
Oficijalni jezik je Engleski mada poslednjih godina je invazija Rusa pa i ako znate samo Ruski lako cete se snaci, jer skoro svi govore i Ruski.
Mestani jako vole i postuju turiste iz bivse Jugoslavije tako da cete se svuda prijatno osecati i verujte mi bicete ponosni sto ste sa nasih prostora..
Mestani tamo leti obicno za vikend idu ili na Trodos ili u Agia Napa, koji su biseri turizma na Kipru.
Ako zelite obici Trodos, Afroditine stene i okolinu Limasola bolja vam je varinanta da rentirate auto, stime sto morate da znate da se tamo vozi sa leve strane, ta varianta vam je mnogo bolja nego da idete organizovano autobusima.
Polovina grada je "ruska", a druga polovina "engleska" tj. i prvoj polovini imate siroku lepezu ruske kuhinje, a u drugoj engleski dorucak, engl. rucak, veceru kao i gomilu ruzicasto-zutih Engleza koji na video bimovima gledaju engleski furdbal. Naravno, u izboru su i Burger King i Mek (obroci za evro), kao i neki grcko-kiparski i riblji restorani (normalna klopa oko 20-tak evra). Svez pita bred i feta sir i musaka su nezaobilazni.
Limasol je predivan grad koji izgleda poput mala Atine.
Ljudi su prijatni i izuzetno komunikativni.
Osecaj bezbednosti na ulicama, svetlost grada, prisna atmosfera...