Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji, a i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Pored toga što predstavlja jednu od naj lepših planina u Srbiji, Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom cele godine.


Vrhunski uređeni tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika i dece do skijaša vrhunskih sposobnosti.
Skijaški centar Kopaonik poseduje oko 55 km staza uređenih za alpsko skijanje i 18 km staza za nordijsko skijanje.
Za ljubitelje noćnog skijanja tu je i osvetljena noćna staza Malo Jezero.
Zima 2010/2011 doneće i mnogo novina na skijalištu,  pre svega tu su  dodatni sistemi za osnežavanje, tako da će oko 70% ski staza biti pokriveno veštačkim snegom. Postojeći sistem će biti nadogradjen i pokriće staze: Karaman, Marine vode, Mali Karaman, Kneževske bare, vezne staze od Kneževskih bara do Duboke, Krčmar, Dolina sportova, dve nove staze na Krstu i Sunčana dolina.
Sve ukupno to predstavlja novih 20 kilometara osneženih staza. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, superveleslalom i spust.
Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snow-board /Snowboarding/ park, na kome se organizuju mnoga takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera, kao i obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.
Klizanje, sankanje, paraglajding kao vožnje motornim sankama učiniće vaš boravak na Kopaoniku nezaboravnim.
Kopaonik je omiljeni zimski centar medju  mladjom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom i dobrom zabavom, koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu, na pravom je mestu.

Kopaonik je poznat po odličnoj aprè-ski zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana popularnog turističkog centra.