Kupres je mali, ali poznati zapadno Bosanski grad, smješten na istočnoj strani Kupreškog polja poznat po svojoj ljepoti i zelenim prostranstvom koje se samo vidja na tv-u.
Turisticka destinacija na Kupresu je posebno cijenjena za vikend skijase, na 1250 m nadmorske visine s oštrom planinsko - alpskom klimom i gotovo 5 mjeseci pod snijegom, tradicionalno je odredište za skijaše rekreativce, a i one malo iskusnije, posebno je privlačno i lako dostupno turistima sa podrućja Dalmacije i Hercegovine kojima je jako blizu i redovno ga posjecuju.
Tek nekoliko kilometara od samog gradića nalazi se sportsko rekreacijski centar Adria ski hotela na Čajuši, a iz samog grada dolazi se i do 1.5 km udaljenog drugog kupreškog skijališta Stožer – Vrana.
Medjutim Čajuša je jedno od naj posjecenijih.
Skijalište je opremljeno sa nekoliko ski-renta i ski-servisima tj. mozete iznajmiti i eventualno popraviti vasu skijasku opremu, a da ne mrdnete nikuda iz mjesta.
Na skijalištu se nalaze zalogajnice, barovi, bifei, brza hrana, organizirana je i škola skijanja, a ugođaju skijanja doprinose i snježni topovi koji po potrebi stvaraju umjetni snijeg.
Ljeti je ponuda na Kupresu također interesantna za sve ljubitelje čiste netaknute prirode i aktivnog odmora. Kupreška visoravan sa svojim planinama idealno je poprište za prakticiranje paraglidinga, planinarenje, lov, ribolov, jahanje, vožnju motocrossa i razne ekskurzije.
Takodje je moguce iznajmiti vikendicu te apartmane raznih kapaciteta, a i kucni smjestaj je zastupljen.
Sadržaji hotela: Hotel ima 7 spratova, 250 kreveta, restoran, caffe bar, 25-metarski zatvoreni bazen, 2 saune, dvorana za seminare, odlagalište skija, fitness, suvenirnica, stolni tenis, solarij, frizerski salon, manikura, masaža; prodavaonica i najam skijaške opreme.
Sobe u hotelu su komforne, lijepo opremljene, s odvojenim ili francuskim krevetima, tuš/WC, pomoćni kreveti za jednu (fotelja) ili dvije osobe (dvosjed), SAT TV, telefon itd..
Kako bi dodatno unaprijedili svoju ponudu, ispred hotela Adria Ski napravljeno je veliko umjetno jezero, veličine 30.000 kvadratnih metara.
Jezero će ljeti biti slobodno kupačima a na njemu će biti oraganiziran lov i ribolov za sve koji vole ovaj vid sporta te tako dodatno privuci strane i domace turiste u toplijim mjesecima godine, odnosno produziti svoju sezonu, a turistima koji svoje ljetovanje zele provesti u cistoj prirodi van tropskih vrucina omoguciti jedan novi ugodjaj.
O prirodi na Kupresu i turizmu koji je svake godine sve razvijeni nema potrebe pisati jer gosti koji jednom posjete ovu destinaciju, uvijek se rado vracaju jer prepoznaju pravu istinsku ljepotu Kupresa.