Poznata destinacija Foret Blanche je skijalište koje zajedno formiraju Risoul i Vars.
Nalazi se između Queyras i Écrins predivnih nacionalnih parkova sa cak 180 km staza, a najveće je skijaško područje u južnom dijelu legendarnih francuskih Alpa.
Vrh Pic de Chabrières (visok 2750m) čini granicu između dva skijališta, Varsa s jedne strane i Risoul-a s druge.
Oba skijališta nude preko 300 sunčanih dana godišnje bez kise, kao i bogate sniježne nanose.
Risoul  je jako mali gradić u Hautes-Alpes regiji koja se nalazi u jugo-istočnim Alpima , između gradova Briancon i Gap, ali jako lijep i izazovan posebno za duze odmore.
Novi kompleks Surfland Snowpark postoji već preko deset godina i sada je totalno upotpunjen stazama kako za početnike tako i za iskusne boardere i skijase.
Snowpark je izabran kao trening zona za ZOI Torino 2006 godine.

Apres-ski  je veoma raznolik uz veliki broj  kafića, barova, restorana, diskoteka i noćnih klubova unutar kompaktnog gradskog jezgra.
Od aktivnosti pored skijanja tu su klizališta u Risoulu i Varsu, nezaboravna atraktivna vožnja motornim sankama i ogroman bioskopski kompleks.

Jedno od rijetkih francuskih, ne glečerskih skijališta Forêt Blanche je još poznat i po bujnoj vegetaciji što je jako specifično za alpska skijališta niske nadmorske visine.
Prednost takvog skijališta je veliki free ride, odnosno slobodna voznja. tj. potencijal kroz šumu.
Napredni i iskusni skijaši te snowboarderi koji vole dubok i netaknut snijeg, imaju na raspolaganju ogroman broj off piste trailova koji se protežu duž cijelog skijališta i završavaju u Les Clauxu ili Saint Marie selu.

Ovdje takodje možete probati tradicionalnu hranu iz ovih krajeva, kao što je fondue, raclette i pierrade koja su dostupna u većini popularnih restorana, zajedno sa tipičnom internacionalnom kuhinjom - pizza, tjestenina, odrezak, burgeri i pomfrit.
Prosječna cijena jednog obroka je oko € 10-15, znatno jeftinije u pogledu na ostala francuksa skijališta, tu je i dobar izbor poznatih Francuskih domaćih vina i sireva.
Mnostvo Hotela, vikendica te kucnog smjestaja pruzaju volju svakome da izabere ono sto voli i provede nezaboravan odmor!

Tinj (Tignes) je jedan od najstarijih skijaških centara Francuske i trebamo da ga pomenemo.
U sjenci je mondenskog Val d Isera sa kojim dijeli terene za skijanje na kojima je skijao i najveći as Francuske Žan Klod Kili.
Tignes se sastoji od pet povezanih manjih naselja, od kojih se tri nalazi oko predivnog velikog lednickog jezera na 2100 metara nadmorske visine.
Ovde je sve podrađeno skijanju i turizmu, a domacini su vise nego prijatni.
Toplo ga preporučujemo svima kojima je vrhunsko skijanje u prvom, a spavanje i komfor u drugom planu. Većina ovdasnjih smeštajnih kapaciteta se nalazi na samim stazama u privatnim kućama koje se takodje mogu iznajmiti, ili zakupiti samo sobu, a cak i citav sprat, po zelji.
Hotela nema baš puno jer svi turisti vole da su osamljeni u manjim kucama na samoj stazi sto daje posebnu car ako se odlucite za ovu destinaciju.
Od ukupno 15 000 kreveta sto po vikendicama, sto po kucama koji su na raspolaganju gostima, samo 1500 je u hotelima jer skoro svi zele kucu ili vikendicu, a Hoteli pruzaju smjestaj za one izbirljivije turiste..