Zlatibor je pogodan za sve tj i za zimovanje i za ljetovanje.
Nudi vise vidova zabave poput, skijanja, planinarenja, kosarke, paraglajding, tenis, kongresni turizam, plivanje i svi vodeni sportovi, lov i ribolov, setnje itd..
Zlatibor se nalazi na nadmorskoj visini od 700 do 1.500 m, a udaljen je 238 km od Beograda. Planina Zlatibor je poznata kao smucarski odnosno skijaski centar. Posjeduje Ski liftove: Obudovica, za pocetnike, Tornik (9 km od turistickog centra) za bolje i iskusnije skijaše sa stazama: Cigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i tri dodatna manja ski-lifta. Uredene staze su takodje pogodne i za smucarsko trcanje te biatlon.
Kada dodjete na Zlatibor mozete takodje da se dobro provodite po kafićima i restoranima, odnosno da uživate u dobroj hrani i raznolikoj ponudi vrhunskih kako domacih tako i inostranih pica uz muzike uzivo, te veliki izbor diskoteka i klubova za mlade.
Cist zrak i vedrina ljudi ce vas brzo oraspoloziti i otjerati nakupljenu negativnu energiju koja se vrtoglavo gomila u svakom modernom covjeku.
Mnostvo Hotela, apartmana, privatni smjestaj, iznajmljivanje vikendica, bungalova su samo jedan dio onoga sto nudi Zlatibor te ga svakako vrijedi posjetiti i provesti nezaboravan odmor na ovoj prelijepoj turistickoj destinaciji.