Dubrovnik je grad koji se može pohvaliti svojom ljepotom, načinom života i bogatom istorijom.
Svima dobro poznata turisticka destinacija sa mnostvom plaza i predivnim morem..


Dubrovnik je smješten na jugu Hrvatske u podnožju planine Srđ. Sa 2554 sunčana sata u godini Dubrovnik je prema trajanju insolacije među prvim gradovima u Europi.
Dubrovnik je poznata turistička destinacija na Jadranu, koja u svojoj ponudi nudi smještaj (apartmani, sobe, pansioni, hoteli), bogata gastronomska ponuda (restorani, caffe barovi, konobe), sportske aktivnosti (ronjenje, jahanje, tenis tereni..) te zabavu i ostale popratne sadržaje.
"Non bene pro toto libertas venditur auro" - "Sloboda se ne prodaje ni za sve zlato" - ova rečenica je bila geslo Dubrovačke Republike, a nalazi se na ulazu u tvđavu Lovrejac.
Libertas - sloboda je pojam koji se nameće posvuda u Dubrovniku.
U palačama gdje je vlastela djelovala u slavu Republike. Na zidinama se branio grad od neprijatelja. U luci gdje su bile usidrene galije koje su brodile svijetom.
Jamstvo te slobode je jedinstveni spoj diplomatske mudrosti i odvažnosti u kojoj se oduvijek krije snaga dubrovačkih stanovnika.
Svako ljeto u Dubrovniku već 50-tak godina održava se Dubrovački ljetni festival - smotra glazbe, drame, poezije i folkora.
To je festival koji okuplja najveća imena iz kazališnog i glazbenog svijeta.
Predstave se odvijaju na otvorenom, na trgovima staroga grada, a koncerti u crkvama te atrijima palača, kao što je atrij Kneževa dvora, iznimnih akustičnih svojstava. Svečano otvaranje Dubrovačkog ljetnog hestivala počinje na trgu Luža gdje se na vrh Orlandovog stupa podiže bijela festivalska zastava. Na taj način ova priredba predstavlja sastavni dio velike dubrovačke kulture i umjetničke tradicije.
Dubrovik je jedan od najljepših hrvatskih gradova na Jadranu. Poznato svjetsko turističko odredište postalo je zbog kvalitetne ponude brojnih restorana, night barova, kockarnica, caffe barova... Smještaj u Dubrovniku se sastoji od privatnog smještaja (vile i apartmani) ili u mnogim ekskluzivnim hotelima i kampovima.
Stari grad je okružen monumentalnim zidinama, dugim 1940m, debele su 2-6m, a visoke su 25m. Učvrščuju ih tri okrugle i 12 četverouglastih kula, 5 bastiona, dvije ugaone utvrde i velika tvrđava Sv. Ivana. Od kula je najmonumentalnija okrugla kula Minčeta, dok je kula Bokar najstarija sačuvana te vrste u Evropi.
Dubrovnik brane i dvije samostalne tvrđave: Revelin, te Lovrijenac na 46m visokoj hridi nad morem, a danas je to jedna od najatraktivnijih ljetnih pozornica. Grad je imao četvora gradska vrata: dvoja prema luci, a dvoja prema kopnu. Zidine su sačuvane u orginalnom stanju i otvorene za posjet. Središte javnog života u Dubrovniku još od najstarijih vremena je trg Luža. Od njega se prema zapadu pruža glavna arterija unutar zidina, Placa - Stradun. Stradun je glavna gradska ulica i proteže se kroz cijeli stari dio Dubrovnika. Na trgu Luža nalazi se palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva Sv. Vlaha, Loža zvonara, zgrada Glavne straže, Onofrijeva fontana... Izniman prirodni okoliš, očuvana kultura i arhitektura, turistička ponuda, učinili su Dubrovnik privlačnim turističkim odredištem.
Vazno je napomenuti da je Dubrovnik spomenik kulture pod zaštitom UNESCO-a.
Restorani Dubrovnik:
Osnovna karakteristika tradicionalne dubrovačke kuhinje je što manje začina i što više prirodnih namirnica. Dubrovačka kuhinja poznata je po svojoj tradicionalnosti i mnogim poznatim jelima karakterističnim baš za Dubrovnik kao što su: zelena menestra (meso sa mnogim vrstama kupusa), pašticada i poznata dubrovačka poslastica- dubrovačka rozata. Najposjećeniji restorani u Dubrovniku su riblji restorani gdje možete uživati u raznim vrstama svježe ribe pripravljene na mnogo načina.
Nautika je jedan od najboljih i najelitnijih dubrovačkih restorana, nalazi se na Pilama, tik uz more. Osim specijalne gastronomske ponude, ovaj restoran nudi Vam prekrasan pogled na tvrđavu Lovrijenac kao i vrhunsku uslugu.
Dubrovnik je mjesto gdje ljetuju mnoge poznate kako domace tako i strane zvijezde iz svijeta muzike, filma itd..

Svake godine ovu destinaciju posjeti mnogo, pjevaca, glumaca, voditelja i mnogo drugih poznatih licnosti.
Ako zelite da na ulici i plazi vidite poznate, onda je Dubrovnik mjesto za vas.
Kad smo vec kod posjete, red je da pored privatnog smjestaja spomenemo i neke od Hotela, a ima ih jako mnogo, evo samo neki od njih.

Hoteli u Dubrovniku:

Hotel Villa Dubrovnik je smješten u prekrasnom predjelu grada na samoj obali Jadranskog mora. Pogled na zelene borove i čemprese, na čisto plavo more dok se sunce kupa u njemu, te na zidine srednjovjekovnog Dubrovnika i otoka Lokruma oduzet će Vam dah na trenutak i ostaviti nezaboravan utisak koji čete pamtiti godinama. Villa Dubrovnik pruža odmor onima koji žele uživati u prirodi i intimnosti sebe, svoje obitelji ili prijatelja te uživati u luksuzu i kvalitetnim uslugama. Hotel Villa Dubrovnik raspolaže sa 40 luksuzno uređenih soba i apartmana. Sve sobe i apartmani imaju taracu sa pogledom na more, te su opremljeni sa klimom, centralnim grijanjem, sat TV, pristupom internetu, mini barom, kupaonicom i sušilom za kosu. Hotel posjeduje caffe bar, restaurant, salon, fitness sobu,bazen, otvoreno parkiralište te vlastitu stjenovitu plažu gdje možete uživati u prekrasnom pogledu, moru i suncu.

Hotel Neptun je smješten na idealnom položaju na poluotoku Lapad uz kristalno čisto Jadransko more i obilje svježe borove mediteranske flore. Uz odmaranje i opuštanje osjetit ćete toplinu od izlaska do zalaska sunca i uživati u predivnim zalascima. Hotel Neptun raspolaže sa 91 moderno uređenim sobama sa privatnim balkonima, odakle možete uživati u panoramskim pogledima na čisto more i elafitske otoke. Hotel pruža različite luksuzne sadržaje uključujući bazen pored mora, jacuzzi, virtualni simulator golfa i privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima, u svrhu zadovoljavanja potrebe gostiju. U novouređenom a la carte restoranu“ Zoe“ možete se počastiti jelima po narudžbi i najfinijim izborom mediteranskih jela uz zadivljujući pogled na Jadransko more. Ukoliko se želite opustiti u prirodi, imate priliku prošetati uz more i uživati u prekrasnim pogledima na pješćane i stjenovite plaže i obližnje otoke.

Hotel Bellevue je luksuzni hotel smješten na spektakularnoj stijeni na najvišem položaju s pogledom na Jadransko more. Nalazi se samo 800m od stare gradske jezgre Dubrovnika, povijesnih znamenitosti, spomenika, umjetničkih galerija i prodavaonica. Hotel Bellevue je jedinstveno mjesto za ljude koji žele pobječi od stresa suvremenog svijeta i uživati u luksuzu i kvalitetnim uslugama. Već nakon što zakoračite u hotel , prekrasan panoramski pogled na Jadransko more i plažu kompletiranu sa barom i a la carte restoranom oduzet će Vam dah na trenutak i ostaviti nezaboravan utisak koji čete pamtiti godinama. Sve sobe i apartmani imaju pogled na more i opremljeni su najnovijom tehnologijom kako bi Vam pružili što ugodniji i luksuzniji boravak. Hotel pruža bogatu gastronomsku ponudu, te razne sadržaje za opuštanje uključujući bazen s jacuzzijem, saune, sobe za tretmane i masaže.

Hotel Dubrovnik Palace, okružen borovom šumom i morem izoliran je od urbanih turbulencija što svakako ide u prilog gostima koji traže privatnost i opuštanje. Zbog iznimne lokacije sa predivnim pogledom na Jadransko more i obližnje otoke, bogatom i kvalitetnom gastronomskom ponudom, te uslužnim osobljem, već drugu godinu za redom Dubrovnik Palace Hotel je dobio prestižnu World Travel Award kao vodeći SPA resort hotel u Hrvatskoj. Hotel Dubrovnik Palace je također nominiran u Europi u vodećoj resort kategoriji, što je prvi hrvatski hotel u ikada nominiran u ovoj prestižnoj kategoriji od strane World Travel Awards. Hotel Dubrovnik Pallace je poznat i po organizaciji manjih poslovnih sastanaka do velikih međunarodnih konferencija. Hotel raspolaže sa četiri bazena, privatnom plažom,tenis centrom ,centrom za ronjenje, prostorom za opuštanje i uljepšavanje, te zabavni centar za djecu "Starfish Kids". Djeca mogu uživati svaki dan u različitim organiziranim programima aerobika i gimnastike, crtanja te izrade nakita.

Hotel Excelsior je međunarodno poznat hotel s pet zvjezdica koji nudi luksuz i stil smješten u blizini staroga grada Dubrovnika. S izuzetnom lokacijom i prekrasnim pogledom na centar grada Dubrovnika i otoka Lokruma, okruženim čistim Jadranskim morem čini ovaj hotel jedinstvenim. Bogata ponuda i besprijekorna usluga jamči tradiciju hotela koji je u svojoj povijesti ugostio mnoge slavne ličnosti kao što su Margaret Thatcher, kralj Olaf, Elizabeth Taylor, Ivana Trump, Sir Roger Moore i mnoge druge. Gosti mogu uživati u širokoj ponudi tradicionalnih dalmatinskih jela te jela međunarodne kuhinje u četiri kvalitetna restorana koja se nalaze u Hotelu Excelsior. Hotel raspolaže sa 158 luksuznih soba i apartmana sa impresivnim pogledom na more, Stari grad Dubrovnik i otok Lokrum.

Hotel Argosy se nalazi u mirnoj zelenoj mediteranskoj oazi na obali poluotoka Babin Kuk u neposrednoj blizini starog grada u Dubrovniku. Hotel Argosy raspolaže sa 308 moderno opremljenih i klimatiziranih soba. Prostrani interijer, očuvana priroda i pogled na kristalno čisto more pružaju ugodnu atmosferu u svim prigodama. Hotel Argosy je sa tri strane okružen morem i prekrasnim pješčanim i stjenovitim plažama. Jedna od najpoznatijijh plaža u Dubrovniku, Copacabana se nalazi u neposrednoj blizini hotela Argosy. Gosti koji su klasificirani kao dobri plivači, imaju mogućnost preplivati sa plaže Copacabane do obližnjeg otoka Dakse. U restoranu hotela, gosti mogu uživati u presentaciji kuhanja, kao i u velikoj gastonomskoj ponudi ribljih i mesnih jela. Hotel nudi različite rekreacijske sadržaje kao što su stolni tenis, biciklizam,veslanje, jedrenje...

Hotel Petka je smješten u slikovitoj uvali Gruž u neposrednoj blizini Dubrovačke luke u kojoj pristaju brojni domaći i strani brodovi i trajekti. Isto tako, glavni autobusni kolodvor se nalazi pokraj Dubrovačke luke u Gružu. Autobusom možete stići za nekoliko minuta u slavni i poznati srednjovjekovni stari grad Dubrovnik. Stari grad Dubrovnik je okružen golemim debelim gradskih zidinama koje iskre u toplom i jarkom mediteranskom suncu. Hotel raspolaže sa 104 klimatizirane sobe sa balkonom i pogledom na gradske četvrti Dubrovnika. Hotel pruža različite relaksacijske sadržaje uključujući saunu, jacuzzi i fitness centar. Hotel nudi usluge frizerskog salona i prodavaonicu suvenira. Hotel raspolaže sa 2 vrhunska restorana u kojem se možete počastiti dalmatinskim i internacionalnim jelima uz zadivljujući pogled na more.

Hotel Adriatic najčešće je odabir mlađih gostiju, željnih upoznavanja, ponude destinacije, zabave i kulturnih tradicija. Hotel Adriatic se sastoji od 2 objekata i opremljen je s 2 klimatizirana restorana (buffet doručak i večera). Smješten je u podnožju brda Petka, odmah uz more i hotelsku plažu a udaljen je svega 4 km od stare gradske jezgre s kojom je povezan s redovnim gradskim prijevozom svakih 15 minuta. Hotel se sastoji od dvije zgrade. U glavnoj zgradi hotela se nalazi 108 soba s praktičnom dekoracijom i namještajem. Sobe imaju pogled na prekrasnu plažu i čisto Jadransko more ili borovu šumu. Hotel Adriatic rapolaže sa privatnog plažom, snack barom, ležaljkama i suncobranima za iznajmljivanje kao i sa opremom za sport na vodi. Hotel nudi različite rekreacijske sadržaje kao što su teretana, stolni tenis, veslanje, tenis...