Ako se zadesite u Ljubljani, obavezno otidjite na Triglav i prosetajte kraj poznatog bisera potoka Vintgara koji je pravi odmor za oci, ali i za usi.


Godinama je ovo mjesto glavno setaliste i dolina uzdaha koju ispustaju razni turisti.
Niko nije ravnodusan prema onome sto vidi, a ove slike su samo mali dio onoga sta vas tamo ceka.
Tesko je to slikom docarati, potpuno je drugacije kad se nadjete tamo i udahnete svjez zrak u lagani sum potocica koji je cist i uvijek spreman da vas okrijepi.
U okolicu Ljubljane nas pozivaju Iški Vintgar, tjesnac sa slikovitim riječnim bazenima, Borovnica s tjesnacom Pekel sa slapovima i brzacima, Vrhnika s kraškim izvorima Ljubljanice te nekadašnjim samostanom Bistra, u kojem sada djeluje Tehnički muzej Slovenije, Zbiljsko jezero s raznovrsnom rekreacijskom ponudom, Stična sa čuvenim cistercijanskim samostanom i vjerskim muzejom..
Triglavski narodni park Vintgar je ljepota kakvu trebate dozivjeti.
Nesto o Triglavu:
Nekoliko vrhova se diže iznad dvije tisuće metara a najviši je Triglav u Julijskim Alpama, koji je najviša planina u Republici Sloveniji (2864 m) te simbol slovenstva, zato je također u slovenskom grbu. Središnji dio Julijskih Alpa, koji ima sve značajke kraskoga visokogorja, proglašen je za Triglavski narodni park. 
Ovaj park ne samo da pruza odmor za oci, vec i za usi koje su nam umorne od gradske buke, te pravi eliksir za nasa nadimljena pluca sto od cigareta, sto od gradskog smoga.
Savremeni i moderan covjek upravo treba ovo sto mu nudi Triglav i njegov mali potocic koji je postao legenda..