Dražesna Austrijska mjestašca Flattach i Mallnitz, kao da su predodređena za velike i jedinstvene stvari, a nalaze se u podnožju najviših planina Koruške: ledenjaka Mölltaler i planine Ankogel.

S odličnim omjerom kako cijene, tako i kvalitete, oba mjesta poznata su po ugodnoj atmosferi i gostoljubivosti te odličnim uvjetima za zimske odmore.
Svaka višednevna skijaška karta ujedno je Ski-Hit-karta, koja vrijedi u oba skijališta i u Istočnom Tirolu.

U ovim visinama tako blizu neba „očima“ se jede i drugačije se kuha, te dozivljavaju neke stvari: U svakom slučaju vrijedi pogledati preko ruba tanjura, imajući tako u vidokrugu veličanstvene vrhove planina Hohen Tauerna s najvišim vrhovima Austrije. Na nadmorskoj visini od cak 2.800 metara nalazi se na rubu ledenjaka najviši zimski vrt Koruške: Moderni panoramski restoran Eissee.

Gigantska konstrukcija od stakla i čelika na neki način sjedi na tronu nad vječnim ledom te odražava planinsku panoramu od Scharecka, preko Sonnblicka, pa sve do Dolomita iznad Lienza. Nezaboravno putovanje i odmor te skijanje u Austriji svakome je top provod.

Uz ovu kulisu svakako vrijedi probati domaće kobasice, namaz od nasjeckane slanine, korušku tjesteninu, hrskavo svinjsko pečenje, knedli s komadićima dimljenog mesa uz kiseli kupus, koruški sir i veliki izbor slatkih domacih Austrijskih jela. „Staklena palača" je i ne skijašima lako dostupna, zahvaljujući Glečer-ekspresu i žičari Eissee Gondelbahn. Kako za sport tako i za rekreaciju ova destinacija sve ostavlja bez daha!