Dolomiti je jedna od najlepših planina Evrope po mišljenju mnogih turista i profesionalnih sportiska tj. skijasa - smucara, a nalazi se u regiji juzni Tirol. Sama planina je nastala iz okeanskih dubina pre oko 200 miliona  godina a njeni fascinantni vrhovi dostizu i do 3300 metara nadmorske visine sto je upravo njeno bogatstvo.
Dolomiti superski sa svojih 12 skijaskih regiona spada  medju najveću skijašku mrežu na svijetu.
 VAL DI FASSA jedno je od najvećih skijališta u sistemu koje nudi Dolomoti Superski.Ono nudi i direktnu vezu  sa sistemom Sella Ronda i time dobijate šansu da skijate i na okolnim popularnim skijalištima Alta Badie,Val Gardene i Arabbe.Najpoznatija naselja u blizini ovih skijališta su: Alba Canazei,Canazei,Moena,Pozza di  Fassa,Campitello,Mezzin di Fassa.Nadmorska visina je izmedju 1.200. i 2.638. metara a ukupna dužina fantasticnih skijaških staza  je oko 160 kilometara.
Ovo jako popularno mjesto za zimovanje te skijalište može se pohvaliti i sa 4 spusta od vrha do podnožja planine, dužine cak od 5 do 6,5 km. Za slobodne penjače i alpiniste postoji dovoljno strmih uspona na planinama u okolici kako bi zadovoljili svoje sportske zahtjeve sto mogu rijetko pronaci, a šetači i biciklisti imaju na raspolaganju kilometre dobro uređenih staza, ako planirate da ovde provedete odmor van zimskih sportova. Seoska imanja u dolini pretezno se bave proizvodnjom zdrave hrane te mozete uzivati u vrhunskim specijalitetima, a i središta su edukacije djece i odraslih o ekologiji i seoskom načinu života.
Mnoge staze su specijalno uradjene za pocetnike i one koji ne vole brzu i atraktivnu voznju te nije nikakav problem da povedete i djecu, a takodje je jako popularno za pocetnike u ovom sportu.
Mnostvo hotela te apartmana kao i ljubaznog smjestaja u kucnoj radinosti cine ovu lokaciju ubjedljivo medju prvim u svijetu. U ovom Italijanskom mjestu, tj. skijalistu mozete sresti mnoge poznate ljude iz citavog svijeta koji ovde provode svoje odmore.
Jedan od posjecenijih hotela koji izgleda poput starih dvoraca je Hotel Miramonti Majestic Grand Hotelsa 5 zvjezdica.