Za Davos se slobodno moze reci da je mjesto rodjenja alpskog skijanja.
Ski-staze u Davosu odgovaraju onima koji tek počinju sa skijanjem, ali i vrhunskim skijašima koji zele nesto vise od uobicajenog.
Prvi koraci povezani sa zimskim turizmom nastali su bas u Davosu, gde su čari skijanja prvo otkrili Englezi i gdje je rođeno alpsko skijanje. Davos se nalazi na nadmorskoj visini od 1.560 metara. Ukupna dužina ski-staza je oko 370 km. U samom mjestu ima 53 moderna ski-lifta.

Prateći sadržaji, restorani, smeštajni kapaciteti, kao i staze za porodično skijanje, za sankanje ili trčanje na skijama, upotpunjuju ukupan doživljaj i nude potpun odmor i uživanje na snijegu u ovom daleko najboljem mjestu za odmor zimi.
Davos Dorf, gde se nalaze skijališta, i Davos Plac, gde se ide u šoping i noćni provod, smješteni su u dolini i potpuno zaštićeni od vjetrova i oluja s planinskih masiva. Saobraćaj između ova dva mjesta obavlja se autobusima koji imaju svakih 15 minuta i funkcionišu besprjekorno.
U blizini Davosa je i malo seoce po imenu Arosa, koje je stvarno idealno mjesto za uživanje na snijegu, a ekstra primamljivo za romantične duše. Nalazi se na 1.800 metara nadmorske visine, a ima 13 ski-liftova i pruža idealne uslove za skijanje i sve aktivnosti na snijegu, od staza za početnike do onih namenjenih vrhunskim skijašima te drugim sportistima.
Do mjesta Davosa se najudobnije dolazi avionom do Ciriha, gde možete rentirati automobil, ili vozom.
Najpovoljnije avio kartze za ovo skijaliste nudi svicarska firma swiss te vrijedi pogledati njihove ponude.
Ukoliko se odlučite da zimski odmor provedete u Davosu, budite sigurni da će uz sve ostalo i smeštaj, biti na najvišem nivou kako to i dolikuje za svjetskog giganta u zimskim odmorima.