Bohinj se smjestio na južnim obroncima Julijskih Alpa. Prelijepo mjesto za sve ljubitelje zimskih radosti i sporta. Skijaška sezona traje od decembra pa do skoro prvih dana maja. Po pouzdanosti snježnih uslova zimski centar Bohinj zauzima prvo mesto među svim poznatim skijalištima u Sloveniji.
Bohinj se kao i Bled  ponosi svojim predivnim jezerom te prirodnim bogatstvima koji okruzuju ovo skijaliste tj. turisticki centar. 
Zaljubljenicima u zimske sportove, Bohinj nudi veliki broj kvalitetnih terena za skijanje te mnoge druge sportove.
U samom mjestu postoji veliki broj trgovina, banaka, restorana i diskoteka što zimovanje na Bohinju čini veoma prijatnijim za sve generacije koje se odluce da posjete ovu turisticku destinaciju koja je posebno atraktivna zimi. Bohinj je od Ljubljane udaljen samo 80 km, a svakodnevno su omoguceni prevoz te izleti od 1pa do vise dana uz pristojne cijene. Bohinj je od Bleda udaljen  nekih 30 kilometara, tako da se može da skokne i do ovog mesta i oprobaju staze u njegovim skijalištima.
Kobla ima oko 20 kilometara staza i sest žičara koje dolaze do 1.480 metara nadmorske visine, a na Vogelu je 36 kilometara uređenih skijaških terena koje opslužuju jedna gondolska žičara, tri  sjedeznice i četiri vučnice, prevaljujući visinsku razliku od 963 do 1.800 metara. Ski-centar Soriška planina je poslednji u lancu skijališta okruga Bohinj i naročito je popularan među ljudima koji prvi put staju skijama na sneg. Ukupna dužina staza je šest kilometara koja je prilagodjena mladjem uzrastu te svim pocetnicima i ljubiteljima ovog zimskog sporta.