Skijaški centar na Jahorini nalazi se u jugoistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, a pripada jednom od najljepših i najpoznatijih prirodnih skijališta na ovim predjelima Europe i mjesto je na kojem su se održale Zimske olimpijske igre 1984 godine. Specifična je po svojoj dobroj konfiguraciji terena, obilju snijega i povoljnim klimatskim uvjetima za sport i turizam. Posjeduje raznovrsne skijaške terene na preko 20 km, od staza za početnike do natjecateljskih spustova, primjereni su svim poznatim skijašima. Osim skijaša u blagodatima Jahorine uživati če i sanjkaši, boarderi, freerideri i ljubitelji skijaškog trčanja. Skijašku opremu moguce je iznajmiti direktno na skijalištu, a postoji i usluga ski-servisa ukoliko donosite vlastitu opremu. Ono što Jahorinu definitivno izdvaja od ostalih skijališta u blizinu je bogatstvo njene ugostiteljske ponude sa prijatnim osobljem.
Poznati Ski centar Jahorina vam nudi preko 20 km staza za alpsko skijanje, pet žičara (2 moderna sestosjeda i 3 dvosjeda), tri ski-lifta, 2 baby lifta, kapaciteta 12.000 skijaša na sat, više ski-škola, ski-servisa kao i ski-rentala te pratece opreme.
U toku je proces izgradnje modernog sistema osnježavnja staza na Prači te donjih prelomnica Ogorijelice 1 i 2. Samim tim ski resort Jahorina postaje jedan od najmodernijih skijaških centara u ovom dijelu europe, i gotovo sa sigurnim snijegom! Ako nema prirodnog tu su uredjaji da se vjestackim metodama osnijezi skijaliste.
Apartmani, vikendice, hoteli, te pansioni - VIP Jahorina Vam nudi sve vidove smještaja. Naši apartmani i vikendice se nalaze uz ili su veoma blizu ski staze. Osim privatnog smještaja, slijedeci Hoteli su u ponudi: Hotel Winter, Hotel Kristal, Hotel Termag kao i Hoteli Lavina i San sa pansionskom ili polupansionskom ponudom. Privatni smjestaj je jako dobro razvijen, a postoji mogucnost i iznajmljivanja manjih apartmana za parove koji su mnogo jeftiniji od onih full koji primaju porodice od 5 do 12 clanova.




Jedna od vikendica za parove.